فهرست مطالب

رهیافت انقلاب اسلامی - پیاپی 56 (پاییز 1400)

فصلنامه رهیافت انقلاب اسلامی
پیاپی 56 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/16
  • تعداد عناوین: 19
|
  • عباس خلجی، محمدعلی خسروی*، مرتضی امینی صفحات 3-26

    رشدجمعیت و افزایش بی رویه مهاجرت به شهرها خصوصا شهرهای بزرگ باعث بروز مشکلات و مسایل زیادی فراروی شهر و مدیریت شهری، خصوصا در کشورهای در حال توسعه شده است. شهرستان پاکدشت به علت نزدیک بودن به شهر تهران و شکل گیری حاشیه نشین، دارای محلات فقیر نشین ست که موجب پیامدها و آسیب های اجتماعی ، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی در این منطقه شده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه توانمندسازی در مناطق حاشیه نشین بر افزایش مشارکت اجتماعی شهر پاکدشت تدوین شده است. پژوهش از نوع توصیفی تحلیل و از نظر روش اجرا پیمایشی است.جامعه آماری پژوهش کلیه ساکنان  شهرستان پاکدشت (محله استاد شهریار) بودند که از این تعداد با استفاده از جدول کوکران 379 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده دراین پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بوده است و کلیه مراحل تحلیل و تبیین اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری Spss انجام شده است. نتایج به دست آمده نشان داد بین توانمند سازی و مشارکت اجتماعی رابطه مثبت وجود دارد و تاثیرات مثبت بسیاری بر مناطق حاشیه نشین داشته باشد.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، مشارکت اجتماعی، مناطق حاشیه نشین، پاکدشت
  • محمدعلی فریدونی خانیمنی، مسعود راعی دهقی*، غلامحسین مسعود، سید محسن ظریفکارفرد صفحات 27-44

    رویکردهای تعیین کارگزاران سیاسی قبل از هر چیز تحت تاثیر ایدیولوژی های سیاسی هر جامعه، قوانین و قواعد حقوقی آن تعیین می شود. بنابراین پذیرش رای مردم، عدم پذیرش آن و یا ترکیبی از این دو شیوه و در نظر گرفتن شروط و معیارهایی برای سازگاری ارزش های جامعه و کارگزاران سیاسی دغدغه اصلی نظام های سیاسی است. پژوهش حاضر درصدد است تا به بررسی دیدگاه حقوق اساسی ج.ا.ایران درباره تعیین کارگزاران سیاسی بپردازد. سوال پژوهش این است که وجه تفاوت بارز نظام حقوقی ج.ا. ایران درباره تعیین کارگزاران سیاسی کدام است؟ پاسخی که می توان ارایه کرد این است که کارگزاران سیاسی در ج.ا.ایران از طریق انتخابات و رای مستقیم و غیرمستقیم آنان و یا نصب از طریق ولی صورت می گیرند که نمایانگر توجه نظام سیاسی اسلامی به اصول تخصص، رای مردم و همچنین برخورداری کارگزاران از ارزش های اسلامی و صفات الهی است. متصف بودن به دین و ارزش های دینی، صفات نیکو و همچنین نسپردن اداره جامعه اسلامی به کارگزارانی ناشایست نیازمند دخالت ولی فقیه بر مبنای اصل مصلحت و از طریق حکم حکومتی است. پژوهش حاضر از روش توصیفی-تحلیلی و بهره گیری از منابع اسنادی و کتابخانه ای به موضوع مزبور پرداخته است.

    کلیدواژگان: کارگزاران سیاسی، نظام حقوقی، ج.ا.ایران، ولایت فقیه، انتخاب مردم
  • فتاح کریمی، نجاد علی الماسی*، عبدالله کیایی صفحات 45-64

    خسارت معنوی در نظام های مختلف حقوقی، با وجود چالش های فراوان پذیرفته شده حقوق ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. اهمیت این نوع خسارت به دلیل آثار اجتماعی آن از رهگذر تاثیر بر روح و روان انسانهاست نقض یک تعهد، یا وقوع جرمی چنان تاثیر عمیقی بر زندگی اجتماعی اشخاص می گذارد. که نتیجه آن را می توان در روابط و تقابل با دیگران یا سایر تعاملات اجتماعی به طور ملموس مشاهده کرد.از آنجاییکه حفظ حرمت و کرامت انسان ها و وفای به عهد، از آموزه های دینی است. توجه به جبران این نوع ضرر منتج از مبانی آن می باشد بررسی منابع فقهی و قانونی بیانگر آن است،جبران ضرر معنوی فارغ از منشا آن دارای مبانی غنی از لحاظ قانونی و فقهی است. اما در عمل و در مقام رسیدگی دچار کم توجهی و در چالش جدی است. اول اینکه محاکم ایران از این نوع خسارت استقبال نمی کنند و آراء صادره بسیار کم و محدود است. اگرچه همین آراء هم علی الاصول پس از انقلاب اسلامی اصدار یافته است.دوم اینکه پس از پذیرش این نوع خسارت در مراجع قضایی در مقام جبران و ارزیابی نیز دچار مشکل خواهد بود. در این مقاله ضمن بیان مبانی قانونی و فقهی و پیامدهای اجتماعی خسارت معنوی، برای هر دو چالش راهکار ارایه گردیده است.

    کلیدواژگان: خسارت معنوی، شیوه ارزیابی، نقض قرارداد، آثار اجتماعی، انقلاب اسلامی
  • عصمت طافی، علی بقایی سرابی*، پروین سوادیان صفحات 65-82
    در این مقاله تلاش بر این است تا نیمرخ آموزش و پرورش را در توسعه پایدار با توجه به روندها، پیشران ها و پسران های اجتماعی-فرهنگی، به تصویرکشیده شود. اصلی ترین سوال پژوهش این است که نهاد آموزش و پرورش در ج.ا.ایران چه رویکردی به مفهوم توسعه پایدار دارد و در عمل پیشران ها و پسران های این عرصه کدامند؟ فرضیه‏ تحقیق بر این واقع شده است که آموزش در توسعه پایدار، همواره می بایست در هماهنگی و همخوانی با ارزش های ملی و محلی جامعه‏ هدف، اعمال شوند. در این مقاله از دو روش استفاده شده است: در بخش اول با کمک گرفتن از روش کیفی  از نوع توصیفی-تحلیلی تلاش شده است تا ضمن توضیح آموزش در توسعه پایدار، فلسفه و بنیان های فکری آموزش در ایران بررسی شود و در بخش دوم نیز با روش فراتحلیل و طبقه بندی به عمل آمده است. نتیجه پژوهش حاکی است که با وجود دستیابی ج. ا. ایران به الگوی آموزش بومی و اسلامی خود، مولفه های نهاد آموزش و پرورش در چشم انداز توسعه پایدار در سطوح آموزش از دبستان تا آموزش عالی در وضعیت مطلوبی قرار دارد، در حالیکه آموزش‏های پیش دبستانی، همچنان تا مرز مطلوب فاصله دارند.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار، آموزش در توسعه پایدار، ارزش ها، الگوها، اسناد بالادستی آموزش
  • معصومه اخلاق پسند، مریم ابن تراب*، سید حسین سجادی صفحات 83-104
    تبعیض جنسیت از چالش های حقوق خانواده است  که  با وجود تدوین مقررات داخلی وخارجی مقررات ،  کمتر به حل و توجیه عدم تبعیض در جنسیت در حقوق اسلام نایل گشته ایم  ، این مقاله در صدد است با روشی تحلیلی - توصیفی به شیوه کتابخانه ای ، جایگاه خانواده را در فقه اسلام ، حقوق شهروندی و کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان بررسی نماید.در این مقاله با تبیین مبانی فقه اسلام و حقوق شهروندی وکنوانسیون رفع تبعیض ، درپی پاسخ به این سوال هستیم که تحکیم بنیان خانواده درکدام یک از موارد مذکور ، مورد توجه واقع شده است ودر نهایت به تبیین مبانی اختلاف فقه اسلام و کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان بپردازیم .  بابررسی های صورت گرفته دریافتیم که ماهیت ایجاد کنوانسیون رفع تبعیض برقراری تشابه کامل میان زن و مرد، فارغ از جنسیت آن ها و متفاوت از فقه اسلام است . یافته های دراین مقاله نشان می دهد که در فقه اسلام جایگاه خانواده و منزلت والای آن با توجه به اصول  عدالت،حکمت، فطرت و مصلحت، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. با وجود اینکه این دو مهم در بسیاری موارد با یکدیگر دارای تشابه هستند اما لازمه ی برطرف نموندن اختلافات کنوانسیون مربوطه وفقه اسلام درحقوق خانواده تغییر مبانی ونگرش های این دو است که بنظر می رسد دست یافتنی نباشد.
    کلیدواژگان: خانواده، حقوق شهروندی، اسلام، کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان، تبعیض، تساوی، عدالت، فطرت، حکمت، مصلحت
  • مهتاب معصومی*، معصومه سراجی، خیرالله پروین، احمد رنجبر صفحات 105-120

    هدف مقاله حاضر، بررسی امنیت شغلی کارگران از منظر حقوقی و اجتماعی در پرتو دستاوردهای انقلاب اسلامی با تاکید بر قانون کار است. سوال اصلی تحقیق این است که، امنیت شغلی، از منظر حقوقی و اجتماعی از چه جایگاهی برخوردار است و دستاوردهای انقلاب اسلامی در این حوزه چیست؟ فرضیه اصلی مقاله این است که، در زندگی سازمانی امنیت شغلی از جمله مسایلی است که کارکنان سازمان ها  را به خود مشغول می کند و بخشی از انرژی روانی و فکری سازمان صرف این مسئله می شود. در صورتی که کارکنان از این بابت به سطح مطلوبی از آسودگی خاطر دست یابند با فراغ بال توان و انرژی فکری و جسمی خود را در اختیار سازمان قرار می دهند و سازمان نیز کمتر دچار تنش های انسانی می گردد، وقتی بحث امنیت شغلی می شود موضوع رسمی شدن و تضمین حقوق و مزایا در ذهن تداعی می شود در صورتی که در دنیای امروز امنیت شغلی درگرو رسمی شدن و استخدام مادام العمر نیست، بلکه تواناسازی کارکنان محور امنیت شغلی است که پس از انقلاب در بیانات رهبر انقلاب مورد تحلیل قرار گرفته بود. لذا شان جامعه کارگری در کشورمان علاوه بر اینکه به عنوان یک کارگر در مزرعه، کارخانه، معدن و در هر نقطه ای که به کار تولیدی مشغول است و چرخ های پیشرفت و توسعه کشور را به حرکت در می آورد، به عنوان یک مجاهد در حفظ اسلام و نظام اسلامی باید مورد احترام قرار گرفته است. روشی که در تحقیق حاضر استفاده شده است روشی توصیفی-تحلیلی است.

    کلیدواژگان: امنیت شغلی، انقلاب اسلامی، قانون کار، کارگر
  • یعقوب علیزاده، محمد مسعودی نیا، ایلناز علی نژاد * صفحات 121-138

    بررسی هزینه های مربوط به انتخابات همواره با زندگی و انتخاب شهروندان در ارتباط است. ابعاد مختلف انتخابات از جمله تبلیغات، رای دادن، تبلیغ و حضور در عرصه های برگزاری انتخابات همواره مردم را به مشارکت در امور سیاسی ترغیب می سازد. بنابراین بررسی ابعاد مختلف انتخابات مجلس از جمله هزینه های مربوط به انتخابات و مشارکت در آن، می تواند قابل توجه باشد. با توجه به همین مساله، در این پژوهش سازه پنهان الگوی انتخابات مجلس مورد بررسی قرار گرفت و در سه مولفه شرکت در انتخابات، نصب پوستر نامزدها، هزینه کردن برای موفقیت یک کاندیدا) بررسی شده است تا ارتباط این عوامل با مشارکت شهروندان در انتخابات سنجیده شود. این پژوهش بر اساس رویکرد پیمایشی به تبیین جامعه شناسی هزینه های تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره یازدهم در نظام انتخاباتی ایران پرداخته است. جامعه آماری نیز شهروندان ساکن تهران می باشند که 500 نفر به عنوان افراد مورد مطالعه انتخاب شدند. روش مورد استفاده در مقاله حاضر، تحلیل عاملی تاییدی است که راهی برای سنجش و اندازه گیری مولفه های متغیر پنهان الگوی انتخابات مجلس می باشد.

    کلیدواژگان: هزینه های تبلیغات، انتخابات، نظام ج.ا.ایران، مجلس شورای اسلامی
  • ابوبکر دولتی بخشان، رضا کاویانی* صفحات 139-162

    این پژوهش با بررسی ظرفیت های ژیواکونومیک سواحل مکران، به تبیین موانع سیاسی تحقق ظرفیت های ژیواکونومیک می پردازد. این پژوهش با بهره گیری از نظریه انزوای ژیوپولتیکی ترکیبی بیان می دارد که وضعیت کنونی اقتصادی، سیاسی ایران و عدم توسعه، نتیجه تنش های میان ایران و جامعه جهانی، کاهش یا قطع روابط بین المللی و نتیجتا کاهش تعاملات اقتصادی  با سایر عناصر سیستم جهانی و برخی عناصر به ویژه تحریم های بین المللی، فشارهایی را وارد نموده که بسترهایی برای کاهش سطح تعاملات با ایران توسط برخی عناصر سیستم جهانی را فراهم کرده است. سوال اصلی که اساس این پژوهش قرار گرفته این ست که به رغم ظرفیت های فراوان ژیواکونومیکی و ژیوپولیتیکی سواحل مکران برای توسعه، مهم ترین  موانع سیاسی تحقق این ظرفیت ها در این سواحل و این ناحیه چیست؟ یافته ها نشان می دهد که این موانع سیاسی عبارتند از: وجود تحریم ها، عدم ورود سرمایه گذاران، عدم وجود درآمد ملی بدلیل وابستگی دولت به نفت، توسعه نامتوازن و شکاف مرکز پیرامون، قدرت های فرامنطقه ای و ایجاد بی ثباتی. روش تحقیق  پژوهش با توجه به ماهیت موضوع، بصورت توصیفی-تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای، اینترنتی انجام می گیرد.

    کلیدواژگان: سواحل مکران، توسعه، ژئوپولیتیک، ژئواکونومیک، سیستان و بلوچستان
  • یوسف طالبی، محمدرضا وطن پرست* صفحات 163-184
    یکی از اولویت های اساسی و الزامات در چشم انداز نظام جمهوری اسلامی طراحی سیستم مناسب آموزشی جهت تربیت نیروی انسانی متخصص و احیاء روح مهارت یابی و ارتقای آن در بین دانش آموختگان آموزش عالی است. این مسئولیت خطیر که به مراکز دانشگاهی و آموزش عالی محول شده است همواره مورد توجه رهبری بوده است. به همین دلیل هدف مقاله حاضر، نیازسنجی مهارت های دانش آموختگان آموزش عالی در اندیشه های رهبری است. سوال اصلی تحقیق این است که، مهارت های دانش آموختگان آموزش عالی کدامند و این مهارت ها در اندیشه های رهبری چگونه قابل تبیین است؟ فرضیه اصلی مقاله این است که توجه به مهارت های دانش آموختگان آموزش عالی، یک عنصر کلیدی در جامعه است. تحول هر جامعه یکی از شاخص های ارزیابی و سنجش پیشرفت آن جامعه محسوب می شود و دانش آموختگان از جمله افراد دخیل در این امر هستند. رهبر انقلاب نیز برای تحول و پیشرفت در جامعه، ضرورت توجه به دانش آموختگان و نیازسنجی مهارت های آن را مطرح نموده اند. از نظر رهبری، مهم ترین  اولویت های دانش آموختگان آموزش عالی، مهارت کارآفرینی، آموزش مداوم، خلاقیت و نوآوری و آموزش تفکر انتقادی است لذا می‎باید در سیاستگذاری ها این مهارت ها مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: نیازسنجی، مهارت، دانش آموختگان، آموزش عالی، دانشگاه، مقام رهبری
  • خیرالله پروین*، مریم عامری صفحات 185-206

    هدف مقاله حاضر، بررسی کاربست اصول حکمرانی در گذر از چالش های مبارزه با فساد اداری در ایران است. استفاده غیرقانونی از جایگاه، امکانات و منابع دولتی و عمومی برای کسب مزایا و منافع برای خود یا دیگری، به طور مستقیم یا غیرمستقیم فساد اداری نامیده می شود. مبارزه با فساد اداری در زمره اولویت های سیاستگذاری حاکمیت در ایران قرار دارد. در چارچوب برنامه های پنجم و ششم توسعه کشور و به ویژه در دولت یازدهم و دوازدهم با بهره گیری بیش از پیش از فناوری اطلاعات، پیاده سازی دولت الکترونیک و گسترش پهنای باند دسترسی به شبکه اینترنت در کشور، دولت کوشید تا با افزایش شفافیت و پاسخگویی در دستگاه اداری، میزان فساد کاهش یابد. با این وجود، چالش های اساسی بر سر راه مبارزه با فساد اداری همچنان پابرجا است. بر همین اساس، سوال اصلی این تحقیق این است که، چالش های مبارزه با فساد اداری در ایران کدامند و آیا نظریه حکمرانی خوب می تواند به عنوان یک الگو برای گذر از چالش های فساد اداری مورد استفاده قرار گیرد؟ فرضیه اصلی مقاله این است که، چالش های مبارزه با فساد اداری در ایران را می‎توان در چهار حوزه تقنینی، اجرایی و قضایی شناسایی کرد و که در این خصوص با کاربست اصول حکمرانی خوب به عنوان یک الگوی کارامد می توان با ارتقاء و بهبود مولفه هایی چون پاسخگویی، شفافیت، حاکمیت قانون، مشارکت جویی، مسوولیت پذیری و... به سلامت هر چه بیشتر نظام اداری دست یافت و پیوندهای حکومت و ملت را غنا بخشید.

    کلیدواژگان: فساد اداری، شفافیت، حاکمیت قانون، حکمرانی خوب
  • سمیه اسلامی، مجتبی نجابتخواه*، علی اکبر گرجی، مصطفی تقی زاده صفحات 207-222

    مقاله حاضر قصد دارد تا جایگاه حقوق اقلیت های دینی را در مسئله تعیین سرنوشت خود در حقوق ایران و اسناد بین المللی مورد بررسی قرار دهد. این تحقیق می‏کوشد با رویکردی توصیفی و تحلیلی و با روش جمع‏آوری داده‏های اسنادی و کتابخانه‏ای، به این سوال اساسی پاسخ دهد که حقوق اقلیت های دینی در رژیم حقوقی ایران چگونه تبیین شده اند؟ و این حقوق تا چه اندازه بیانگر تحقق اصل تعیین سرنوشت خود است؟ این پژوهش بر این فرضیه استوار است که پذیرش و تلاش برای تحقق اصل تعیین سرنوشت خود، پیرامون اقلیت ها به طور عام و اقلیت های مذهبی به طور خاص، هرگز مبین حقوقی نخواهد بود که مطابق آن اقلیت ها بتوانند داعیه استقلال طلبی داشته باشند. بلکه هدف در این شناسایی برخورداری بدون تبعیض آنها از حقوق سیاسی و قضایی است که اکثریت جامعه از آن بهره مند هستند. نتیجه تحقیق نشان می دهد که ج. ا. ایران حقوق اقلیت های دینی، را به رسمیت شناخته است، وآنها را با اکثریت جامعه در تعیین حق سرنوشت خود برابر دانسته است. وجه اختلاف قانون ایران با قوانین بین المللی در عدم شناسایی تمام گروه های مذهبی است؛ یعنی سه دین توحیدی، بهعنوان اقلیت شناخته می شوند،این موضوع با اسناد بین المللی که تلاش دارند تا تمام  فرقه ها و گروه های عقیدتی را اقلیت دینی معرفی کنند، سازگار نیست.

    کلیدواژگان: حقوق اقلیت ها، حقوق اقلیت های دینی، حق تعیین سرنوشت، حقوق ایران
  • محمدرضا علیجانی گنجی، محمدرضا باقرزاده*، پیمان ولیپور، سعید امامقلیزاده صفحات 223-242

    موضوع این مقاله بررسی سیاستگذاری برنامه های توسعه در ایران پس از انقلاب و وابستگی شغلی در نظام بانکداری است. بدون شک از جمله ارکان مهم و اساسی اقتصاد ایران طی این چهار دهه، نظام بانکداری بوده که نقش تعیین کننده ای در سراسر نظام اقتصادی کشور برجای نهاده است. بر این اساس،  داشتن یک نظام بانکداری سالم از مهم ترین  دغدغه های نظام جمهوری اسلامی ایران تلقی می‎شود. برنامه های توسعه به عنوان سیاستگذاری کلان در پی تحقق و پیاده سازی سیاست های نظام بانکداری هستند. سوال اصلی تحقیق این است که، در سیاستگذاری برنامه های توسعه پس از انقلاب، نظام بانکداری از چه جایگاهی برخودار است و اینکه وابستگی شغلی در نظام بانکداری چگونه قابل تبیین است؟ فرضیه اصلی مقاله این است که هر کدام از برنامه های توسعه اقتصادی با رویکرد متفاوتی، به طور مستقیم و غیرمستقیم در جهت پیاده سازی سیاست های بانکی گام برداشتند. هر چند توجه به وابستگی شغلی در سازمان یک عنصر کلیدی در عملکرد هر سازمانی است، اما در برنامه های توسعه اقتصادی پس از انقلاب به طور صریح به این موضوع اشاره نشده است.

    کلیدواژگان: سیاستگذاری، برنامه های توسعه، نظام بانکداری، وابستگی شغلی، انقلاب اسلامی
  • سید ولی نور اشرف الدین، حسن حاجی تبار فیروزجائی*، سید رضا احسانپور صفحات 243-256

    امروزه تروریسم به عنوان یکی از مهم ترین مباحث تهدیدآمیز در سطح بین المللی مطرح شده و کشورهای بسیاری را با چالش امنیتی روبرو کرده است. از طرفی دیگر صیانت از ارزش های بنیادین جامعه، در قالب دکترین امنیت ملی، به ضرورتی تردیدناپذیر تبدیل شده است. بر این اساس پژوهش حاضر این سوال را مطرح می کند: سازوکارهای مقابله با جرایم تروریستی در حقوق ایران که با هدف حمایت از امنیت ملی صورت می گیرد، به چه نحوی است؟ رویکردهای حقوقی مقابله با تروریسم ایران هرچند به وضوح در قالب تروریسم بیان نشده است، اما حاکی از رویکرد دفاعی است. تفکیک مصادیق ناقض امنیت ملی به محاربه، بغی و فساد فی الارض در حقوق ایران دیده می شوند،  اما تحت عنوان جرایم تروریستی قرار نگرفته اند. با این حال، ضرورت دارد در حقوق داخلی، مصادیق تروریسم و سازوکارهای قانونی مقابله با آن تدوین و به مرحله اجرا گذاشته شود. در راه مقابله با تروریسم در داخل، برخی شرایط قانونی تحت تاثیر شرایط سیاسی، ایدیولوژیکی و ملاحظات امنیتی  قرار دارد. روش پژوهش حاضر، توصیفی-تحلیلی است که با تکیه بر منابع اسنادی انجام شده است.

    کلیدواژگان: تروریسم، جرایم تروریستی، امنیت ملی، جمهوری اسلامی ایران
  • سمانه سلطانی پور، اکبر نصراللهی کاسمانی* صفحات 257-282
    پژوهش حاضر به دنبال بررسی مولفه های رسانه مطلوب انقلاب اسلامی است. از این رو، اصل بی طرفی به عنوان یک متغیر مهم در شکل گیری رسانه مطلوب انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفته است. در همین راستا، تحقیق حاضر از میان جامعه آماری شامل فعالان رسانه ای کشور و تحصیلکردگان رشته های مرتبط با رسانه و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای با توزیع پرسشنامه محقق ساخته بین 370 نفر از دست اندرکاران حوزه رسانه کشور انجام شده است. برای توصیف و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شده است. پرسشنامه این پژوهش محقق ساخته است و سیوالات به طور عمده در قالب طیف لیکرت طراحی شده اند. مقدار آلفا برای همه متغیرها بالاتر از 70% است، لذا می توان ادعا نمود که مولفه ها و شاخه های اصلی از پایایی لازم برخوردار هستند. نتایج تحقیق نشان می دهد که اهالی رسانه در ایران بر رعایت بی طرفی در مدیریت رسانه و شکل گیری رسانه مطلوب انقلاب اسلامی تاکید دارند و بی طرفی را از اصول اساسی کار خبری می دانند و حتی با از دست دادن شرایط شغلی در قبال رعایت بی طرفی موافق هستند. شرکت کنندگان در این تحقیق اگرچه معتقدند جهت گیری در اخبار باعث کاهش تعداد مخاطبان رسانه ها می شود، اما به این نکته نیز اذعان دارند که بی طرفی رسانه زمینه ساز جلب اعتماد مخاطب است.
    کلیدواژگان: رسانه، بی طرفی، رسانه مطلوب انقلاب، جهت گیری رسانه، متخصصان رسانه
  • ساسان کابلی، سعید اسلامی*، کمال پولادی صفحات 283-298
    با توجه به الگوی سه گانه رابطه دین و دولت در اندیشه سیاسی شیعه، اسلام سنتی سید حسین نصر و اسلام اجتماعی و تمدنی فتح الله گولن مبتنی بر چه الگویی است؟ فرضیه ای که در پاسخ به پرسش اصلی مورد سنجش و آزمون قرار می گیرد آن است که: رابطه دین ودولت در اسلام نصر مبتنی بر رابطه ادغام و اتحاد و رابطه دین و دولت در اسلام اجتماعی و تمدنی فتح الله گولن مبتنی بر الگوی تعامل می باشد. یافته های پژوهش نشان می دهد که اسلام سنتی سید حسین نصر عناصر و شاخص هایی چون: حکمت خالده، شهود، وحی الهی، وحدت باطنی و متعالی، الهامات قدسی و شریعت می باشد. در مقابل، اسلام اجتماعی و تمدنی فتح الله گولن دارای عناصری چون: لیبرالیسم، دموکراسی، دین و شریعت، عدالت، اعتماد، استقلال و آزادی، توسعه باوری، علم گرایی، تعامل، تسامح، سیاست دفاعی، ناسیونالیسم، حق انتخاب، فردگرایی، مدنیت، سکولاریسم و لاییسیته می باشد. وجه تشابه اسلام سنتی نصر و اسلام اجتماعی و تمدنی فتح الله گولن در تاکید آنها بر اسلام است، اما به عنوان تمایز باید گفت که در اسلام تمدنی و اجتماعی گولن تجدید پذیرفته می شود و در اسلام سیاسی نصر ستیز حد اکثری با غرب و مدرنیته و تجدد دارد و اساسا سنت الگو و مبنای عمل است. اسلام سیاسی نصر، دینی است و قایل به پذیرش تجدد نیست، اما  اسلام اجتماعی گولن سکولار و الزاما اسلامی نیست و احتمال رسیدن آن به اسلام سیاسی بسیار کم است.
    کلیدواژگان: اسلام سنتی، اسلام تمدنی، اسلام اجتماعی، سید حسین نصر، فتح الله گولن
  • محمد بیره، علی اکبر امینی*، بیژن نیری صفحات 299-318
    اخلاق و سیاست، دو مفهوم فربه و دیرپا در حوزه فلسفه و  اندیشه سیاسی هستند که ذیل حکمت عملی قرار دارند. این دو حوزه از دانش بر خلاف حکمت نظری، معطوف به ابعاد عملی و رفتاری اندیشه و در پی متعادل ساختن و سامان دادن به انسان و جامعه هستند. در این مقاله رابطه اخلاق و سیاست در اندیشه ایرانشهری و امام خمینی مورد بررسی قرار گرفته است. مقاله حاضر با رویکردی توصیفی و تحلیلی و با بهره مندی از روش نظام معنایی سعی در شناخت زمینه های اندیشگی و معنایی پیوند اخلاق و سیاست در دو اندیشه سیاسی موردنظر دارد. بر همین پایه پرسش اصلی مقاله حاضر این است که پیوند اخلاق و سیاست در اندیشه ایرانشهری و امام خمینی دارای چه اشتراک و افتراقاتی است؟ طبق یافته های مقاله تاکید بر حکمران فرهمند، تاکید بر پیوند اخلاق و سیاست به منظور رسیدن به سعادت، وحدت دین و سیاست ،نخبه گرایی و دولت گرایی، آرمان گرایی اخلاقی دارای اشتراک و در روش شناسی، قدرت ابزاری در برابر اصالت قدرت، ماهیت سعادت آخرت گرایی در برابر دنیاگرایی  دارای افتراق هستند و این مقولات است که شکل پیوند اخلاق و سیاست در این دو نظام معنایی نزدیک و مشترک با یکدیگر است و در مقولاتی افتراق دارد.
    کلیدواژگان: اخلاق، سیاست، نظام معنایی، اندیشه سیاسی ایرانشهری، امام خمینی (ره)
  • حسین حاج نوروز نظری، احمد بخشایشی اردستانی*، جهانبخش ایزدی، سوسن صفاوردی صفحات 319-338

    مصالحه از مهم ترین  مفاهیم و ابزارهای رفع معضلات سیاسی و اجتماعی جوامع مدرن کنونی است، به گونه ای که سرنوشت توسعه و رقابتها و منازعات سیاسی و اجتماعی ملت های امروزی به بهره گیری درست و به موقع این شیوه سیاسی بستگی بسیاری دارد. در این مقاله تلاش شده است به روش توصیفی - تحلیلی و نیز با مطالعه روند و زمینه های شکل گیری مجمع تشخیص مصلحت نظام، امکان شکل گیری مصالحه سیاسی در جمهوری اسلامی ایران بررسی گردد. مطابق یافته های این تحقیق همانگونه که با درایت و زمان شناسی امام خمینی و تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام توسط ایشان، رفع اختلافات برخی ارکان مهم و حیاتی نظام سرنوشت مطلوبی پیدا کرد، این امکان نیز وجود دارد که با درایت مسیولان نظام، مصالحه سیاسی نیز که نیاز کنونی ایران اسلامی در حوزه مدنی و سیاسی است سرنوشت مشابهی همچون مجمع تشخیص مصلحت نظام بیابد، و یا به عنوان راهکاری دیگر؛ در درون همین نهاد به عنوان یک معضل و یا موارد ارجاعی از سوی رهبری نظام مورد بررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مصالحه، نهاد حاکمیتی، اندیشه امام خمینی، تشخیص مصلحت نظام
  • سهیلا نادری زرنه، محمد توحیدفام* صفحات 339-356
    پژوهش مقاله حاضر به بررسی مفهوم آزادی و جایگاه آن در تفکر سیاسی آیزایا برلین که از متفکران برجسته قرن بیستم محسوب می شود و آیت الله محمدحسین نایینی که عالم و مجتهد بزرگ دوران مشروطه است، می پردازد. سوال اصلی مقاله حاضر این است: در فلسفه سیاسی برلین و نایینی، مفهوم آزادی چه جایگاهی را به خود اختصاص داده است؟ در پاسخ به این سیوال، فرضیه زیر مطرح می شود: هم برای برلین و هم برای نایینی، آزادی و رفع موانع آزادی به قدرت انسان در تصمیم گیری و حق انتخاب در دو سطح فردی و جمعی منجر می شود. نتایج تحقیق نشان می دهد که با وجود بعضی تفاوتهای ماهوی بین سیستم فکری و روش شناسی برلین (متفکری لاییک و بی اعتنا به دین) و نایینی (مجتهد و دیندار)، مفهوم آزادی برای هر دو آنچنان واجد اهمیت است که حتی برای بررسی سایر ابعاد مهم تفکر این دو اندیشمند، باید به برداشت آنها از این مفهوم رجوع کرد. نوع روش تحقیق در این مقاله، توصیفی - تحلیلی و بر مبنای مطالعات کتابخانه ای است.
    کلیدواژگان: آیزایا برلین، آیت الله نائینی، آزادی مثبت و منفی، حکومت ولایتیه، مساوات
  • مهوش محمدی، محمد جعفری هرندی* صفحات 357-374

    پژوهش حاضر بررسی جایگاه اجتهاد در تحول و دگرگونی حکومت داری در ایران معاصر است. پرسشی که مطرح می شود این است که اجتهاد از چه راه هایی توانست باعث تحول و دگرگونی در عرصه حکومت داری در ایران معاصر شود؟ پاسخی که می توان ارایه کرد این است که پذیرش شکل نوینی از حکومت بر مبنای مردمسالاری دینی، ضرورت تشکیل حکومت توسط فقها، رویکرد سیاسی به مساله ولایت، و همچنین اعطای اختیارات خاص به ولی فقیه بر مبنای مصلحت و احکام حکومتی از جمله عوامل نقش آفرین اجتهاد در تحول و دگرگونی حکومت داری در ایران معاصر هستند. در پژوهش حاضر از روش توصیفی-تحلیلی استفاده شده که مطالب را از کتب و مقالات مرتبط جمع آوری نموده است. بر مبنای یافته های مطالعه حاضر، اجتهاد در نقش زیربنای تحولات سیاسی معاصر از منظر فقه سیاسی شیعه امکانات جدیدی را برای پذیرش شکل جدیدی از حکومت در قالب جمهوری اسلامی فراهم نموده است. پذیرش حق رای برای زنان، حاکمیت قانون، انتخابات، اعطای اختیارات خاص به ولی فقیه برای حب بحران های پیچیده و آنی و بهره گیری از اصل مصلحت از جمله کارویژه های اجتهاد در تغییر رویکرد حکومت داری در فقه شیعه و جامعه ایرانی و به طور مشخص دیدگاه امام خمینی(ره) است.

    کلیدواژگان: اجتهاد، حکومت داری، جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی (ره)
|
  • Abbas Khalaji, Mohammad Ali Khosravi *, Morteza Amini Pages 3-26

    Population growth and the uncontrolled increase of migration to cities, especially large cities, have caused many problems and issues facing the city and urban management, especially in developing countries. Pakdasht city, due to its proximity to the city of Tehran and the formation of suburbs, has poor neighborhoods that have caused consequences and social, cultural, economic and political damage in this region. The aim of this study was to investigate the relationship between empowerment in marginalized areas and increasing social participation in Pakdasht. The research is descriptive in terms of analysis and survey method. The statistical population of the study was all residents of Pakdasht city (Ustad Shahriyar neighborhood) from which 379 people were selected as the sample size using Cochran's table. The instrument used in this research was a researcher-made questionnaire and all steps of data analysis and explanation were performed using SPSS statistical software. The results showed that there is a positive relationship between empowerment and social participation and have many positive effects on marginalized areas.

    Keywords: Empowerment, Social participation, marginalized areas, Pakdasht
  • Mohammad Ali Fereidouni Khanimani, Masoud Raeidehaghi *, Gholamhossein Masoud, Seyed Mohsen Zarifkarfard Pages 27-44

    Approaches to appointing political agents are determined primarily by the political ideologies of each society, its laws and legal rules. Therefore, accepting the people's vote, not accepting it or a combination of these two methods and considering the conditions and criteria for the compatibility of the values ​​of society and political agents is the main concern of political systems. The present study seeks to examine the perspective of the Constitutional Law of the Islamic Republic of Iran on the appointment of political agents. The research question is that the obvious difference between the legal system of J.A. What is Iran about appointing political agents? The answer that can be provided is that political agents in the Islamic Republic of Iran are elected through elections and their direct and indirect votes or through the guardianship, which shows the Islamic political system's attention to the principles of expertise, people's vote and enjoyment. Brokers of Islamic values ​​and divine attributes. Being characterized by religion and religious values, good qualities and also not entrusting the administration of the Islamic society to inappropriate agents requires the intervention of the Supreme Leader based on the principle of expediency and through a government decree. The present research has dealt with this issue through descriptive-analytical method and using documentary and library resources.

    Keywords: political agents, Legal system, Islamic Republic of Iran, Velayat-e-Faqih, people's choice
  • Fattah Karimi, Nejad Ali Almasi *, Abdallah Kiaee Pages 45-64

    Moral damage in various legal systems, despite the many accepted challenges of Iranian law, is no exception to this rule. The importance of this type of damage is due to its social effects through its effect on the human psyche. Violation of an obligation, or the occurrence of a crime, has such a profound effect on the social life of individuals. The result can be seen in relationships and interactions with others or other social interactions. Since maintaining the dignity of human beings and fulfilling the covenant, is one of the religious teachings. Attention to compensation for this type of damage results from its foundations. The study of jurisprudential and legal sources indicates that compensation for moral damage, regardless of its origin, has rich foundations in terms of law and jurisprudence. But in practice and in the position of care, it has little attention and is a serious challenge. First, the Iranian courts do not welcome this type of damage, and the rulings are very limited. However, the same opinions have been issued after the Islamic Revolution. Secondly, after accepting this type of damage in the judiciary, it will also have problems in the position of compensation and evaluation. In this article, while stating the legal and jurisprudential principles and social consequences of moral damages, a solution is presented for both challenges.

    Keywords: Moral damage, method of evaluation, breach of contract, Social Effects, Islamic Revolution
  • Esmat Tafi, Ali Baghaei Sarabi *, Parvin Savadian Pages 65-82
    In this article, an attempt is made to portray the profile of education in sustainable development according to socio-cultural trends, drivers and boys. The main question of the research is what is the approach of the educational institution in the Islamic Republic of Iran to the concept of sustainable development and in practice what are the drivers and boys in this field? The research hypothesis is that education in sustainable development should always be applied in harmony with the national and local values of the target community. In this article, two methods have been used: in the first part, with the help of a qualitative method of descriptive-analytical type, while explaining education in sustainable development, the philosophy and intellectual foundations of education in Iran have been studied, and in the second part It has been done by metaanalysis and classification method. The results show that despite the achievement of the Islamic Republic of Iran to its model of indigenous and Islamic education, the components of the education institution in the perspective of sustainable development at the levels of education from primary to higher education are in a favorable position, while preeducation Primary schools are still far from the desired limit.
    Keywords: sustainable development, education in sustainable development, values, Patterns, upstream documents of education
  • Masoumeh Akhlaghpasand, Maryam Ebn Torab *, Seyed Hosein Sajadi Pages 83-104
    Gender discrimination is one of the challenges of family law that despite the development of internal and external regulations, we have failed to resolve and justify non-discrimination in gender in Islamic law. In Islamic jurisprudence, citizenship rights and the Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination against Women. Finally, we will explain the differences between Islamic jurisprudence and the Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination against Women. Through our studies, we found that the nature of the Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination is to establish complete similarities between men and women, regardless of their gender and different from Islamic jurisprudence. Findings in this article show that in Islamic jurisprudence, the position of the family and its high status have been given more attention according to the principles of justice, wisdom, nature and expediency. Although these two important issues are similar in many cases, but the need to resolve the differences between the relevant convention of Islamic jurisprudence in family law is to change the principles and attitudes of the two, which does not seem to be achievable.
    Keywords: Family, Citizenship, Islam, convention on the Elimination of All forms of Discrimination against Women, Discrimination, equality, Justice, nature, wisdom, expediency
  • Mahtab Masoumi*, Masoumeh Seraji, Khairollah Parvin, Ahmad Ranjbar Pages 105-120

    The purpose of this article is to examine the job security of workers from a legal and social perspective in the light of the achievements of the Islamic Revolution with emphasis on labor law. The main question of the research is what is the position of job security from a legal and social perspective and what are the achievements of the Islamic Revolution in this field? The main hypothesis of the article is that in organizational life, job security is one of the issues that occupy the employees of organizations and part of the psychological and intellectual energy of the organization is spent on this issue. If the employees achieve a desirable level of comfort in this regard, they will give their mental and physical strength and energy to the organization and the organization will suffer less from human tensions. When it comes to job security, the issue of formalization becomes official. And the guarantee of salaries and benefits comes to mind when in today's world job security does not depend on formalization and lifelong employment, but the empowerment of employees based on job security that was analyzed after the revolution in the statements of the Supreme Leader. Therefore, the dignity of the working community in our country, in addition to being a worker in farms, factories, mines and anywhere that is engaged in productive work and moves the cycles of progress and development of the country, as a mujahid in preserving Islam and the system. Islam must be respected. The method used in the present study is a descriptive-analytical method.

    Keywords: job security, Islamic Revolution, Labor Law, Worker
  • Yaghoub Alizadeh, Mohammad Masoudinia, Ilnaz Alinezhad * Pages 121-138

    Examining election-related expenses is always related to the lives and choices of citizens. The various dimensions of elections, including propaganda, voting, propaganda, and participation in election arenas, always encourage people to participate in political affairs. Therefore, examining the various dimensions of parliamentary elections, including the costs associated with participating in and participating in elections, can be significant. With regard to this issue, in this study, the hidden structure of the parliamentary election pattern was examined and the three components of participation in elections, posting candidates 'posters, spending for a candidate's success) were examined to determine the relationship between these factors and citizens' participation in elections. Be. This research is based on a survey approach to explain the sociology of election campaign expenses of the 11th term of the Islamic Consultative Assembly in the Iranian electoral system. The statistical population is also citizens living in Tehran, of which 500 people were selected as the study population. The method used in this article is confirmatory factor analysis, which is a way to measure and measure the hidden variables of the parliamentary election pattern.

    Keywords: Expenses for propaganda, elections, Islamic Republic of Iran, Islamic Consultative Assembly
  • Abu Bakr Dolati Bakhshan, Reza Kaviani * Pages 139-162

    This study, by examining the geo-economic capacities of Makran beaches, explains the political obstacles to the realization of geo-economic capacities. Using the theory of combined geopolitical isolation, this study states that the current economic and political situation in Iran and underdevelopment are the result of tensions between Iran and the international community, reduction or severance of international relations and consequently reduced economic interactions with other elements of the global system and some elements in particular. International sanctions have put pressure on some elements of the global system to reduce the level of interaction with Iran. The main question that is the basis of this research is that despite the abundant geoeconomic and geopolitical capacities of Makran beaches for development, what are the most important political obstacles to the realization of these capacities in these beaches and this area? Findings show that these political barriers are: sanctions, lack of investment, lack of national income due to government dependence on oil, unbalanced development and peripheral center gap, supra-regional powers, and instability. Research Method Due to the nature of the subject, the research is done descriptively-analytically using library resources, the Internet

    Keywords: Makran beaches, Development, Geopolitics, Geoeconomics, Sistan, Baluchestan
  • Yousef Taleby, Mohamadreza Vatanparast * Pages 163-184
    One of the main priorities and requirements in the vision of the Islamic Republic is to design an appropriate educational system to train specialized human resources and revive the spirit of skills acquisition and promotion among higher education graduates. This serious responsibility, which has been delegated to university and higher education institutions, has always been the focus of the leadership. For this reason, the purpose of this article is to assess the needs of higher education graduates' skills in leadership ideas. The main question of the research is, what are the skills of higher education graduates and how can these skills be explained in leadership ideas? The main hypothesis of the article is that paying attention to the skills of higher education graduates is a key element in society. The evolution of any society is one of the indicators for evaluating and measuring the progress of that society, and the graduates are among the people involved in this matter. The Leader of the Revolution has also raised the need to pay attention to the graduates and assess their skills in order to change and progress in society. In terms of leadership, the most important priorities of higher education graduates are entrepreneurial skills, continuing education, creativity and innovation, and critical thinking training, so these skills should be considered in policy making.
    Keywords: needs assessment, Skills, Graduates, Higher education, university, leadership position
  • Khairollah Parvin *, Maryam Maryam Pages 185-206

    The purpose of this article is to examine the application of governance principles in overcoming the challenges of fighting corruption in Iran. Illegal use of government or public position, facilities and resources to gain benefits for oneself or another, directly or indirectly, is called corruption. Fighting corruption is one of the governing policy priorities in Iran. In the framework of the fifth and sixth development plans of the country, and especially in the eleventh and twelfth governments, by using more information technology, implementing e-government and expanding the bandwidth of Internet access in the country, the government tried to increase transparency and accountability. Reduce corruption in the bureaucracy. Nevertheless, fundamental challenges to the fight against corruption remain. Accordingly, the main question of this study is, what are the challenges of fighting corruption in Iran and can the theory of good governance be used as a model to overcome the challenges of corruption? The main hypothesis of the article is that the challenges of fighting corruption in Iran can be identified in four areas: legislative, executive and judicial, and in this regard, by applying the principles of good governance as an effective model can be promoted and improved. Components such as accountability, transparency, rule of law, participation,accountability,etc.achieved the health of the administrative system as much as possible and enriched the ties between the government and the nation.

    Keywords: Corruption, Transparency, Rule of law, Good Governance
  • Somayeh Eslami, Mojtaba Nejabatkhah *, Ali Akbar Gorji, Mostafa Taghizadeh Pages 207-222

    The present article intends to examine the position of the rights of religious minorities in the issue of self-determination in Iranian law and international documents. This research tries to answer the basic question of how the rights of religious minorities in the Iranian legal regime are explained by a descriptive and analytical approach and by the method of collecting documentary and library data. And to what extent do these rights represent the realization of the principle of self-determination? This research is based on the hypothesis that accepting and trying to realize the principle of self-determination, regarding minorities in general and religious minorities in particular, will never indicate a law according to which minorities can claim independence. Rather, the goal in this identification is to enjoy, without discrimination, the political and judicial rights that the majority of society enjoys. The result of the research shows that c. ا. Iran has recognized the rights of religious minorities, and equated them with the majority of society in determining its own destiny. The difference between Iranian law and international law is the lack of recognition of all religious groups; That is, they become compatible with international instruments that seek to identify all sects and ideological groups as religious minorities.

    Keywords: Minority Rights, religious minority rights, the right to self-determination, Iranian Law
  • Mohamadreza Alijaniganji, Mohammad Reza Bagherzadeh *, Payman Valipor, Saeed Emamgholizadeh Pages 223-242

    The subject of this article is the study of policy development programs in Iran after the revolution and job dependence in the banking system. Undoubtedly, one of the most important and fundamental pillars of Iran's economy during these four decades has been the banking system, which has left a decisive role throughout the country's economic system. Accordingly, having a healthy banking system is considered one of the most important concerns of the Islamic Republic of Iran. Development programs as a macro policy seek to achieve and implement the policies of the banking system. The main question of the research is what is the position of the banking system in the policy-making of post-revolutionary development plans and how can job dependence in the banking system be explained? The main hypothesis of the article is that each of the economic development programs with a different approach, directly and indirectly took steps to implement banking policies. Although attention to job dependency in the organization is a key element in the performance of any organization, it is not explicitly mentioned in post-revolutionary economic development programs.

    Keywords: Policy-making, development programs, Banking System, job affiliation, Islamic Revolution
  • Seyed. Vali Noorashrafoddin, Hasan Hajitabar Firozjaei *, Seyyedreza Ehssanpour Pages 243-256

    Today, terrorism has emerged as one of the most important threatening issues at the international level and has faced many countries with security challenges. On the other hand, the protection of the fundamental values ​​of society, in the form of the doctrine of national security, has become an indisputable necessity. Accordingly, the present study raises the question: What are the mechanisms for combating terrorist crimes in Iranian law, which are aimed at protecting national security? The legal approaches to counter-terrorism in Iran, although not explicitly stated in the context of terrorism, indicate a defensive approach. Separation of instances of national security violations into moharebeh, fornication and corruption on earth are seen in Iranian law, but are not classified as terrorist offenses. However, it is necessary to formulate and implement examples of terrorism in domestic law and legal mechanisms to combat it. In the fight against terrorism at home, some legal conditions are influenced by political, ideological and security considerations. The method of the present study is descriptive-analytical based on documentary sources.

    Keywords: terrorism, Terrorist Crimes, National Security, Islamic Republic of Iran
  • Smaneh Soltani, Akbar Nasrollahi Kasmani * Pages 257-282
    The present study seeks to investigate the components of the favorable media of the Islamic Revolution. Hence, the principle of neutrality has been considered as an important variable in the formation of the favorable media of the Islamic Revolution. In this regard, the present study was conducted among the statistical population including media activists and educated people in media-related fields and using the cluster sampling method by distributing a researcher-made questionnaire among 370 media professionals in the country. Has been. SPSS software was used to describe and analyze the data. The questionnaire of this research has been made by a researcher and the questions are mainly designed in the form of Likert scale. The alpha value for all variables is higher than 70%, so it can be claimed that the main components and branches have the necessary reliability. The results of the research show that the media in Iran emphasize the observance of neutrality in media management and the formation of the desired media of the Islamic Revolution, and consider neutrality as one of the basic principles of news work, even with the loss of working conditions. They agree to observe neutrality. Although the participants in this study believe that news orientation reduces the number of media audiences, they also acknowledge that media neutrality is the basis for gaining the audience's trust
    Keywords: Media, Neutrality, favorable media of the revolution, media orientation, Media Specialists
  • Sasan Kaboli, Saeed Eslamee *, Kamal Pouladi Pages 283-298
    According to the three patterns of the relationship between religion and government in Shiite political thought, what is the model of the traditional Islam of Seyyed Hussein Nasr and the social and civilizational Islam of Fethullah Gulen? The hypothesis that is tested and tested in response to the main question is that: The relationship between religion and government in Islam Nasr is based on the relationship of integration and unity and the relationship between religion and government in social Islam and civilization Fethullah Gulen is based on the pattern of interaction Be. Findings show that the traditional Islam of Seyyed Hossein Nasr is elements and characteristics such as: wisdom of Khaleda, intuition, divine revelation, esoteric and transcendent unity, holy inspirations and Sharia. In contrast, Fethullah Gulen's social and civilizational Islam has elements such as: liberalism, democracy, religion and sharia, justice, trust, independence and freedom, development-belief, scientism, interaction, tolerance, defense policy, nationalism, the right to choose , Individualism, civilization, secularism and secularism. The similarity between traditional Nasr Islam and Fethullah Gulen's social and civilizational Islam is in their emphasis on Islam, but as a distinction it should be said that in civilized and social Islam Gulen is re-accepted and in anti-Christian political Islam mostly with the West and It has modernity and modernity, and tradition is basically the model and basis of action. Nasr political Islam is religious and does not accept modernity, but Gulen's social Islam is not secular and not necessarily Islamic, and it is very unlikely to reach political Islam.
    Keywords: traditional Islam, Civilized Islam, social Islam, Seyyed Hossein Nasr, Fathullah Gulen.
  • Mohammad Bire, Ailakbar Amini *, Bijan Nayeri Pages 299-318
    Ethics and politics are two fat and long-standing concepts in the field of philosophy and political thought that are under practical wisdom. These two areas of knowledge, unlike theoretical wisdom, focus on the practical and behavioral dimensions of thought and seek to balance and organize man and society. In this article, the relationship between ethics and politics in the thought of Iranshahri and Imam Khomeini has been studied. The present article, with a descriptive and analytical approach and using the method of semantic system, tries to identify the thought and semantic fields of the connection between ethics and politics in the two political ideas. Based on this, the main question of the present article is what are the similarities and differences between the connection between ethics and politics in the thought of Iranshahri and Imam Khomeini? According to the findings of the article, emphasis on the ruler of Farahmand, emphasis on the link between ethics and politics in order to achieve prosperity, unity of religion and politics, elitism and statehood, moral idealism in common and in methodology, instrumental power in According to the originality of power, the nature of the happiness of the hereafter is different from that of secularism, and it is these categories that form the link between morality and politics in these two semantic systems that are close and common to each other and differ in categories.
    Keywords: ethics, Politics, Semantic System, Iranshahri Political Thought, Imam Khomeini
  • Hossain Haj Norooz Nazari, Ahmad Bakhshayeshi Ardestani *, Jahanbakhsh Izadi, Sousan Safaverdi Pages 319-338

    Compromise is one of the most important concepts and tools for solving the political and social problems of modern societies, so that the fate of development and competition and political and social conflicts of today's nations depends on the correct and timely use of this political method. In this article, an attempt has been made to study the possibility of forming a political compromise in the Islamic Republic of Iran by descriptive-analytical method and by studying the process and fields of formation of the Expediency Council. According to the findings of this study, just as Imam Khomeini's tact and chronology and the formation of the Expediency Discernment Council by him, resolving the differences of some important and vital elements of the system met a favorable fate, it is possible that with the wisdom of system officials, political compromise is needed. The current Islamic Iran is in the civil and political sphere to face a similar fate as the Expediency Council, or as another solution; Within this institution, it should be examined as a problem or cases referred by the system leadership.

    Keywords: : Reconciliation, governing institution, Imam Khomeini's thought, recognizing the expediency of the system
  • Soheila Naderi Zarneh, Mohammad Tohidfam * Pages 339-356
    The present article examines the concept of freedom and its place in the political thought of Isaiah Berlin, one of the leading thinkers of the twentieth century, and Ayatollah Mohammad Hussein Naeini, a great scholar and mujtahid of the constitutional era. The main question of the present article is: What is the place of the concept of freedom in the political philosophy of Berlin and Nain? In answer to this question, the following hypothesis arises: For both Berlin and Nain, freedom and the removal of barriers to freedom lead to human power to decide and the right to choose at both the individual and collective levels. The results show that despite some substantive differences between the Berlin's intellectual system and methodology (secular thinker and disregard for religion) and Naini (mujtahid and religious), the concept of freedom is so important to both that even to explore other important aspects of this thinking. Two thinkers, we must refer to their understanding of this concept. The type of research method in this article is descriptive-analytical and based on library studies.
    Keywords: Isaiah Berlin, Ayatollah Naeini, Positive, Negative Freedom, Provincial Government, equality
  • Mahvash Mohammadi, Mohammad Jafari Harandi * Pages 357-374

    The present study investigates the position of ijtihad in the transformation of governance in contemporary Iran. The question that arises is in what ways could ijtihad cause change and transformation in the field of governance in contemporary Iran? The answer that can be provided is the acceptance of a new form of government based on religious democracy, the need for the formation of government by jurists, the political approach to the issue of governorship, as well as granting special powers to the supreme leader based on government interests and rulings. The role of ijtihad in the transformation of governance in contemporary Iran. In the present study, a descriptive-analytical method has been used which has collected materials from related books and articles. Based on the findings of the present study, ijtihad in the role of the basis of contemporary political developments from the perspective of Shiite political jurisprudence has provided new opportunities for accepting a new form of government in the form of the Islamic Republic. Accepting the right to vote for women, the rule of law, elections, granting special powers to the Supreme Leader to love complex and immediate crises and using the principle of expediency, including the characteristics of ijtihad in changing the approach to governance in Shiite jurisprudence and Iranian Society And specifically the view of Imam Khomeini.

    Keywords: Ijtihad, Governance, Islamic Republic of Iran, Imam Khomeini